Wat kan financieel?

De aanbieders van financiële planners zijn in vijf categorieën te onderscheiden:

  1. De specialisten. Deze zijn specifiek opgeleid als planner, werken soms onder een keurmerk en rekenen veelal een tarief per uur. Vraag altijd of zij een afdracht ontvangen van de aanbieder van een product dat zij in hun advies verwerken!
  2. De vermogensbeheerders. Zij stellen veelal gratis een planning op. De aanwezige fiscale kennis verschilt per aanbieder. De kans is groot dat in hun advies een beleggingsproduct verwerkt zal worden.
  3. De banken. Zij stellen veelal gratis een planning op, hebben beperkte fiscale kennis in huis. In hun advies zal veelal een spaar- en/of beleggingsproduct verwerkt worden
  4. Accountants. Zij zijn soms opgeleid als financieel planner, hebben fiscale kennis in huis en rekenen meestal een tarief per uur.
  5. Verzekeraars. Zij stellen veelal gratis een planning op, hebben beperkte fiscale kennis in huis. In hun advies zal veelal een verzekeringsproduct worden verwerkt.

De specialisten

Een gecertificeerd financieel planner met het FFP-Keurmerk helpt u graag om via een overzichtelijk adviestraject een goed financieel plan te maken. Zo bent u verzekerd van objectief en deskundig advies. En u kiest zelf de tariefvorm die bij u past.

De Financiële Planning Specialist begeleidt particulieren en ondernemers op fiscaal, financieel en administratief gebied. Financiële planning helpt inzicht te verkrijgen in tekorten, overschotten en de te volgen allocatie van het aanwezige vermogen.

Vermogensbeheerders

Welke stappen gaat u zetten met uw vermogen, nu en in de toekomst? Vele aspecten (fiscaal, juridisch en financieel) spelen daarbij een rol. Het gaat er immers niet alleen om dat u uw vermogen optimaal plant binnen het wettelijke kader. Daarbij is uw gemoedsrust ook van essentieel belang. Bijvoorbeeld bij de overdracht van uw vermogen naar de volgende generaties.

Banken

Eén aanspreekpunt voor al je vragen en de volle aandacht voor je aspiraties op persoonlijk, zakelijk en maatschappelijk vlak: dat is Private Banking. Ons team van specialisten gaat graag met je aan de slag bij een belegd vermogen vanaf € 500.000, een financiering vanaf € 1.000.000 of een spaarvermogen vanaf € 1.000.000.

Wat je wilt bereiken met je vermogen is heel persoonlijk. Dat is waar vermogensplanning je bij helpt. Antwoord op de vraag hoe je jouw vermogen kunt laten werken voor de dingen die jij belangrijk vindt. De vermogensplanners van Rabobank hebben jarenlange ervaring en de expertise in het adviseren bij belangrijk financiële beslissingen. Zij geven je graag inzicht in je financiële situatie en de mogelijkheden die je hebt om je doelen en ambities te waar te maken.

Financieel Inzicht geeft u inzicht in belangrijke financiële situaties en vraagstukken. Hoeveel heeft u mogelijk te besteden na uw pensioen? Hoe kan uw inkomen en vermogen zich ontwikkelen? Bespreek uw huidige situatie en toekomstwensen met een adviseur en ontvang een overzichtelijk rapport.

Accountants

Met een weldoordacht financieel plan krijgt u inzicht in het verloop van uw inkomen en vermogen in verschillende situaties. Het laat zien wat de financiële risico’s en kansen zijn in uw specifieke situatie en helpt u bij het nemen van beslissingen bij belangrijke situaties.

Verzekeraars

Met financiële planning kunt u uw financiële toekomst zo inrichten dat u nu én straks kunt doen wat u belangrijk vindt. Privé en zakelijk. Om u daarbij te helpen kunt u vertrouwen op het eerlijke, objectieve en deskundige advies van de gecertificeerde financieel planners van VvAA. Zij houden natuurlijk rekening met uw persoonlijke situatie en wensen.